Team

Ellen

Ik word blij van vieze handen, spelen, contact met (kleine) mensen en toffe dingen maken. In januari 2022 startte ik KLEILOKAAL om jou de ruimte te geven om te ontdekken wat klei voor jou kan betekenen.

Ik heet je graag van harte welkom!

Waarom ik KLEILOKAAL ben gestart?

Robin

Een aantal jaren geleden ben ik begonnen met een cursus pottenbakken en inmiddels heb ik mijn hart verkocht aan de klei. Creatief met m'n handen in de klei met als resultaat een kopje, schaaltje, bord of vaas.

Heel graag laat ik jou ook kennismaken met de wereld van de klei en al haar mogelijkheden. Ik kijk er naar uit!

Kim

Ik hou van het buitenleven. Skeelerend door de weilanden en dorpen rondom Amsterdam. 
Als ik daar niet te vinden ben, is de kans vrij groot dat ik met m'n handen in de klei zit om weer een nieuw keramiek item te maken.


Want hoewel ik vrij nieuw ben in de wereld van keramiek - mede mogelijk gemaakt door KLEILOKAAL- is de hobby inmiddels flink uit de hand gelopen en ben ik ook te vinden als 1 van de hosts bij Vrij Atelier.

Mette

Met een groep vrienden woon ik op een oude boerderij, we hebben veel te verbouwen en ik vind het dan ook heerlijk om van niets, íets te maken. Dat is natuurlijk exact wat je met klei ook doet - je creëert  van een vormeloze homp een kunstwerk. Het resultaat daar gelaten, geniet ik zelf vooral ook erg van het proces. De klei door je handen voelen glijden, het draaien van de schijf, een moment voor jezelf in de chaos van alledag. KLEILOKAAL biedt mij een moment om tot rust te komen - iets wat we allemaal nodig hebben en onszelf mogen gunnen.


Wil jij onderdeel worden van KLEILOKAAL?

Ik ben op zoek naar een betrouwbare studio assistent voor max. 2 dagdelen per week om te helpen met klusjes in en rondom de studio. Bij KLEILOKAAL zijn het hele jaar door keramiekcursussen en -workshops te volgen en om alles in goede banen te leiden ben ik op zoek naar een assistent.

De werkzaamheden voor de studio assistent zijn divers en omvangen o.a. het opgeruimd houden van de studio, klei recyclen, oven vullen en afhandelen van bestellingen uit de (web)winkel.

De uren kunnen flexibel en in overleg worden ingepland, maar vereisen minimaal 2x per week aanwezigheid. Het zal niet elke week op exact evenveel uren aankomen, zo kunnen er bijvoorbeeld drukkere periodes zijn rondom workshops en/of veel stookwerk. De uren kunnen ook worden gecombineerd met zelfstandig werken in de studio (al dan niet tijdens VA), dus dat je bijvoorbeeld een halve dag bij KLEILOKAAL aanwezig bent, maar daarvan een paar uurtjes voor jezelf invult en een paar uurtjes met klusjes vult.